Information

Bli medlem NU – efter årsskiftet blir det 3000 kr dyrare!

Nu är det dags att bestämma sig!

Fiber via kommunen/Marknet kommer inte att vara ett alternativ

  • Marks kommun planerar via sitt bolag Marknet att ansluta de tre centralorterna Kinna, Skene och Örby till ett fibernät.
  • För de mindre orterna kommer Marknet inte att konkurrera med lokala fiberföreningar. Kommunen förlitar sig till att utbyggnaden av fiber kommer att ske med hjälp av fiberföreningarna. Kommunen arbetar därför för att stimulera bildandet av fiberföreningar i hela kommunen.
  • Marknet kommer därmed INTE att erbjuda fiber till hushåll i Sätila.

Anslut dig NU, annars blir det minst 3000 kr dyrare senare

Sätila Fiber tar gärna emot din medlemsansökan i år. Fram till och med 31 december 2015 har du chansen att skaffa fiber till lägsta möjliga kostnad.

Anmälan efter 31 December 2015 innebär 3000 kr högre avgift

  • Medlemmar som tillkommer efter 31 december 2015, kommer att få betala en extra avgift på 3000 kr inkl. moms för att täcka de extra projekteringskostnader föreningen får i samband med omritning av karta, inskaffande av nya markavtal, osv..

Anmälan efter färdigt projekt innebär självkostnadspris på minst 50 000 kr

  • Efter grävstart, vilket troligen sker redan i mars 2016, kommer nya medlemmar inte att kunna gå med i föreningen förrän fibernätet är färdigställt. Efter att nätet är färdigställt, kan vi fortsatt ta upp nya medlemmar, men eftersom projektet är färdigt kan ingen statlig subvention utnyttjas. Räkna då med ett självkostnadspris på minst 50 000 kr. Funderar du på att sälja ditt hus? En framtida köpare kan komma att välja bort hus som saknar fiberanslutning, just på grund av den höga anslutningskostnaden i efterhand.

Viktigt att tänka på: Vi är mitt i ett teknikskifte

  • Kommande teknikskiften i Telias fasta nät på landsbygden kommer med största sannolikhet innebära nedmontering av teleledningar och övergång till GSM-baserad telefoni. Det kommer att påskyndas när majoriteten av kunderna bytt till lokala fiberföreningar.

här gör du:

  1. Betala in 400 kr till Sätila fiber ekonomisk förenings bankgironummer 250 – 49 00 och ange följande information: Namn, Personnummer, Fastighetsbeteckning och Adress
  2. Fyll i och skicka in medlemsansökanblankett och anslutningsavtal till föreningens kassör, Gull-Britt Brunander. Dessa uppgifter hittar du på www.sätilafiber.se

Detta är en möjlighet som inte kommer tillbaka – gå med i Sätila Fiber!

Vi är redan nästan 600 medlemmar!