InformationMedlemmar

Extra anslutning – avtal

Här kommer kort information och en uppmaning till er som är intresserade av att köpa till en extra anslutning till er fastighet: Det är dags att bekräfta detta till oss så fort som möjligt, så att vi kan få med din extra anslutning i vår projekteringsplan. Längst ned finns en länk till ett beställningsformulär du i så fall behöver använda för att beställa fler anslutningar.

Vem behöver fler anslutningar?

En extra anslutning till ytterligare hus (eller samma hus) inom fastigheten kan vara intressant om det till exempel är två separata hushåll i husen/huset och båda hushållen är intresserade av att hålla sina tjänster separerade från varandra. Ett ypperligt exempel kan vara om du har två hus på samma fastighet, men hyr ut det ena till en hyresgäst som får stå för sina egna kostnader.

För att titta på flera TV-kanaler samtidigt på olika TV-apparater, behöver du INTE köpa till en extra anslutning. Det räcker med att köpa flera TV-boxar och koppla dessa till de olika TV-apparaterna.

Detsamma gäller om du vill kunna nyttja samma tjänster i både boningshuset och i exempelvis en gäststuga, eller ett garage. Då krävs endast en fiberanslutning som sedan delas inom fastigheten, antingen genom att gräva ner (koppar)kabel eller trådlöst. Det finns inget prestandamässigt skäl till att ha en extra anslutning till annat hus inom samma fastighet.

För de medlemmar som driver eget företag hemma, kan det finnas fördelar med att köpa en extra anslutning som företaget kan använda sig av. T.ex. för att kunna köpa ett företagsabonnemang.

Vi funderar på att stycka av en tomt?

Har du funderingar på att stycka av en tomt och därför vill planera för fiberanslutning på den blivande nya fastigheten, så är det inte en extra anslutning du ska köpa, utan en ny insats i föreningen. Detta för att du ska kunna överlåta insatsen till köparen av den avstyckade tomten. Köper du en extra anslutning kommer det vara du som säljare som är ansvarig för denna anslutningen. Kontakta istället oss i styrelsen så kan vi hjälpa dig att planera in fiberanslutningen till den nya fastigheten på ett smidigt sätt.

En extra anslutning ger inte någon ny/större andel i föreningen. Extra anslutningar säljs som en tjänst till medlemmarna och är därför även momspliktig.

Jag förstår, men hur beställer jag extra anslutning?

Om du känner att du har ett behov av en extra anslutning, använd då det formulär som du hittar via denna länk:

Anslutningsavtal fler anslutningar

Skriv ut två exemplar och skicka in båda två undertecknade så fort som möjligt till:

Sätila Fiber
c/o Gull-Britt Brunander
Kärra 6
438 97 RÄVLANDA

Den extra anslutningen kostar 5 000 kr, plus moms, eller så mycket extra som det kostar föreningen att gräva den nya anslutningen. Dock kan den aldrig bli dyrare än vad en normal insats kostar, fast moms tillkommer på beloppet. Dvs, som dyrast kan det i dagsläget bli 18 000 kr plus 25% moms.

Med vänlig hälsning,

Linus Nordling

Ordförande, Sätila Fiber