Information

Fastighetskit ska hämtas ut för er som bor i Ramhulta / Fjärås, Hultavägen och Almered!

Hej!

Nu är det dags för er som bor i något av de områden som vi redan har grävt i, att hämta ut era fastighetskit och påbörja nedgrävningen av slang från tomtgränsen till din fasad (om den inte redan är utförd). Dessa områden är i dagsläget ”Fjärås”, ”Hultavägen” samt ”Almered”.

När du hämtar ut ditt fastighetskit kommer du få med en enkel instruktion kring hur du ska fästa kittet på fasaden samt hur det ska borras till insidan av huset. Viktigt att tänka på är att slangen ska förläggas på ett säkert djup (ca 30-50 cm ned).

Om du känner dig osäker, eller vill ha hjälp med delar av installationen (eller hela), kan du kontakta ett av de företag som har erbjudit sina tjänster till föreningen:

  • LS Entreprenad
  • Link-to-link
  • PM Telekom
  • Ståhls Entreprenad

Alla dessa företag är erfarna kring detta med nedgrävning av fiberslang samt installation av fastighetskit.

Vår förhoppning är att kunna påbörja blåsningen av fiber under maj månad, vilket betyder att ni behöver hämta ut dessa fastighetskit och gräva ner slangar etc. skyndsamt.

Du hämtar ditt fastighetskit på Björlandavägen 11 (gamla fabriken) någon av följande dagar/tider i veckan som kommer:

  • Tisdag 14/3 klockan 17:00-18:00
  • Onsdag 15/3 klockan 17:30-19:00
  • Torsdag 16/3 klockan 17:00-18:00

Behöver du slang eller slangkoppling, kommer även detta gå att hämta ut på samma tider och samma plats.

Har du ej möjlighet att komma på dessa tider, kommer vi ha ytterligare uppsamlingsheat lite senare, men vi uppskattar om så många som möjligt kan hämta sina kit denna veckan, för att minska ner administrationstiden för oss.

När du hämtar ut dit fastighetskit, kommer vi fråga dig om vilken fastighet det gäller, så se till att du skriver upp detta innan (om du inte kan det utantill!). Detsamma gäller om du hämtar åt grannen eller liknande – vi måste få fastighetsbeteckningarna från er för att kunna hålla våra register i fas, så skriv ner grannens fastighetsbeteckning innan du hämtar ut!