Okategoriserade

Bolaget Fiberekonomi tar hand om vår fakturering

Fr o m kvartal 2 kommer Fiberekonomi att faktura föreningens medlemmar.
De medlemmar som tillhör uppstart 4 och fick sin utrustning i feb/mars kommer också att faktureras via Fiberekonomi.

Förtydligande kring varför Fiberekonomi kommer sköta vår fakturering i fortsättningen:
Fiberekonomi är ett aktiebolag (orgnr 556972-3819) startat av medlemmar i en annan fiberförening. Personerna som driver det är utbildade ekonomer som nu hjälper fiberföreningar med faktureringstjänster och bokföring mm. Den firman har ingen koppling till styrelsen i Sätila Fiber.

Vad du får betala beror på vilken typ av fakturering du vill ha. Dyrast är månadsfaktura via post. Billigast är autogiro med kvartalsbetalning. Du väljer själv vilket du föredrar och ser då även kostnaden. Första fakturan kommer att skickas per post för att säkerställa att den kommer fram.
För föreningen kostar hanteringen runt 15kr/månad och medlem, exklusive fakturadistributionskostnaden. Medlemmarna kommer att få bära sin egen kostnad för distributionen.

Sekretessen är god, det finns ett personbiträdesavtal i enighet med GDPR, företaget kommer endast hantera personuppgifter för att kunna sköta faktureringen.

Anledningen till att vi anlitat dem är att vi inte kan hantera fakturorna inom styrelsen. Det är helt enkelt för mycket administration.