Okategoriserade

Extra Kapitalinsats

Några av våra medlemmar har reagerat på att vi nu verkställer det beslut som föreningens årsmöte tog i slutet på april. Det har vi full förståelse för men vi behöver ta in 500 kr per månad i extra kapitalinsats. Föreningen fick mandat att ta in ytterligare 6000 kr i kapitalinsats!

Vi hoppas dock och arbetar för att det skall landa på max 3000 kr, totalt 24000 kr i kapitalinsats, genom att vi söker bidrag från kommunen och även ytterligare bidrag från Länsstyrelsen.

Projektet har blivit cirka 3 MSEK dyrare än vad vi budgeterade 2014.

Det är främst Sätila tätort som blev dyrare än kalkylerat. Det är för de kostnader som vi hoppas kommunen kan ge oss ett bidrag för, då vi inte får bidrag från Länsstyrelsen här. Vi har ställt en förfrågan till kommunledningen då det har framkommit att fiberanslutningarna som MKVAB har dragit i Kinna, Skene m.fl. orter är subventionerade av kommunen. Vi räknar med att vi får ett beslut under de närmaste månaderna.

Investeringen som vi medlemmar gjort måste trots allt anses prisvärt om man jämför med att fortsätta med t.ex Telia och Boxer med en återbetalningstid på cirka 4 år.