Tjänsteutbud

Via fiberanslutning kommer du att kunna välja mellan ett antal olika tjänster och leverantörer. Föreningen har upphandlat ett gruppavtal som är frivilligt att ansluta sig till. Det går också bra att välja fritt bland de andra tjänster och leverantörer som finns tillgängliga i fibernätet. Om du är intresserad av att själv välja kan du kika på Netatonces partnerportal där alla tillgängliga alternativ finns: plattform.netatonce.se. Utöver kostnaden för själva abonnemanget, tillkommer även föreningens månatliga driftkostnad, i dagsläget satt till 80 kr/månad inklusive moms.

Möjliga avtal att välja på, vid anslutning till Sätila Fiber

Här följer en lista över de olika tjänsteavtal som du kan välja. Behöver du en snabbguide till vilket avtal som är bäst lämpat för just dig, kan du kika på detta flödesdiagram som vi har tagit fram. Klicka här för att se det. Du kan också läsa med här nedanför, om varje alternativ, samt läsa tjänsteavtalet i sin helhet via denna länk.

Alternativ #1 Trio
Alternativ #2 Duo
Alternativ #3 Korttid/delår
Alternativ #4 Välj själv/Öppen fiber
Alternativ #5 Endast telefoni
Alternativ #6 Vilande anslutning
Tillval Gigabit (till #1 och #2)

 

Alternativ #1 – gruppavtal Trio

Väljer du gruppavtal Trio får du ett så kallat tre-i-ett-abonnemang (med Internet, TV och Telefoni) och kostnaden blir 295 kr inklusive moms per månad, plus den månatliga driftskostnaden. Total kostnad: 375kr/månad. Du får då:

Internet

 • Hög kapacitet, 200 Mbit/s (upp- och nedströms) per anslutning, vilket täcker de flestas behov med bred marginal
 • Trådlös router/mediaomvandlare ingår

TV

 • TV-tjänsten kommer erbjudas via sappa: sappa.se.
 • Cirka 20 kanaler ingår i basutbudet (SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen, TV3, TV4, Kanal 5, 6:an, 7:an, 8:an, 9:an, 10:an, 11:an, 12:an, Discovery Channel, Sappa TV, Axxess TV, MTV (HD), SVT1 (HD), SVT2 (HD), SVT24/Barnkanalen (HD), TV4 (HD), Kunskapskanalen (HD)
 • En (1) TV-box. Ytterligare TV-boxar kan köpas till för en fast engångskostnad. Upp till fem (5) boxar kan användas på samma anslutning.

Telefon

 • Telefon via fiber
 • Ingen fast månadskostnad, men samtals- och uppkopplingsavgifter debiteras (0,14kr/min till fasta telefoner inom Sverige, 1,49kr/min till mobiltelefoner inom Sverige, uppkopplingsavgift 0,49kr/samtal).
 • Det går bra att föra över sitt gamla fasta nummer till det nya abonnemanget, detta kostar dock 99 kr extra (engångsavgift). Du anmäler direkt till NetatOnce, om du vill föra över det gamla numret.

 

Alternativ #2 – gruppavtal Duo

Väljer du gruppavtal Duo får du ett så kallat två-i-ett-abonnemang (med Internet och Telefoni) och kostnaden blir 200 kr inklusive moms per månad, plus den månatliga driftskostnaden. Total kostnad: 280kr/månad. Du får då:

Internet

 • Hög kapacitet, 200 Mbit/s (upp- och nedströms) per anslutning, vilket täcker de flestas behov med bred marginal
 • Trådlös router/mediaomvandlare ingår

Telefon

 • Telefon via fiber
 • Ingen fast månadskostnad, men samtals- och uppkopplingsavgifter debiteras (0,14kr/min till fasta telefoner inom Sverige, 1,49kr/min till mobiltelefoner inom Sverige, uppkopplingsavgift 0,49kr/samtal).
 • Det går bra att föra över sitt gamla fasta nummer till det nya abonnemanget, detta kostar dock 99 kr extra (engångsavgift). Du anmäler direkt till NetatOnce, om du vill föra över det gamla numret.

 

Alternativ #3 – Korttidsavtal

Detta alternativ finns för dem som inte vill ha ett helårsabonnemang, utan vill välja när det ska aktiveras. Kan till exempel vara lämpligt för dem som har sommarhus och bara vill använda fibern under sommarmånaderna. Korttids-/delårsabonnemang aktiveras via Netatonces portal, som är det första som ”dyker upp” i webbläsaren. Kostnaden för tjänsterna som sedan beställs via portalen, faktureras dig direkt av NetatOnce. Till Sätila Fiber betalar du varje månad (även när du inte nyttjar några tjänster) nätavgift på f.n. 80 kr.

 

Alternativ #4 – Välj själv/Öppen fiber

Detta alternativ finns för dig som är ute efter en specifik tjänsteleverantör och som anser att det är extra viktigt att du själv kontrollerar vilka tjänster som levereras hem till dig. Med detta val, väljer du själv fritt från Netatonces tjänsteportal och faktureras sedan direkt från den tjänsteleverantör du väljer. Till Sätila Fiber betalar du varje månad nätavgiften på f.n. 80 kr.

 

Alternativ #5 – Endast telefoni

Detta alternativ finns för dig som endast vill ha telefoni via fiberanslutningen. Telefonin kostar 69kr per månad och du får ringa för lika mycket. Ringer du för mer, debiterar Netatonce dig merkostnaden enligt gällande prislista. (0,14kr/min till fasta telefoner inom Sverige, 1,49kr/min till mobiltelefoner inom Sverige, uppkopplingsavgift 0,49kr/samtal). Till Sätila Fiber betalar du varje månad nätavgiften på f.n. 80 kr. Det går bra att föra över sitt gamla fasta nummer till det nya abonnemanget, detta kostar dock 99 kr extra (engångsavgift). Du anmäler direkt till NetatOnce, om du vill föra över det gamla numret.

 

Alternativ #6 – Vilande anslutning

Detta alternativ är till för dig som valt att investera i en fiberanslutning, men som i dagsläget inte har något behov av att köpa tjänster via den. Du betalar endast en halv nätavgift varje månad till Sätila Fiber. F.n. är nätavgiften 80kr, så du betalar 40kr varje månad. När du vill ändra dig till att aktivera din anslutning, kan det tillkomma en uppstartskostnad.

 

 

Tillval Gigabit

Till alternativ #1 (Trio) och #2 (Duo) går det att köpa till en extra snabb Internetanslutning, en så kallad gigabitanslutning. Då får du 1000/1000 Mbit/s istället för de 200/200 som ingår i de båda alternativen. Normalt är kostnaden för gigabitanslutningen 199kr/mån, men om du tecknar dig för detta i samband med att du skriver avtal med föreningen, kostar det enbart 99kr/mån. Om du är osäker på om du behöver en gigabitanslutning är det troligt att du inte behöver teckna detta tillval. Har du däremot fler än 10 samtida enheter som streamar olika videotjänster, då kan det vara ett alternativ att överväga. Tillvalet väljs när du ansluter dig till fibernätet och faktureras direkt från Netatonce.

Övriga frågor

När ungefär kan jag sedan börja utnyttja fibern.

Vårt mål är att driftsätta de första hushållen i mitten av augusti och kort därefter driftsätta övriga noder. Allt beror lite på hur snart det blir färdigblåst och färdigsvetsat.

Vilka beställer jag mitt abonnemang av?

Det kommer skickas ut beställningsblanketter via brev till medlemmarna, där du får kryssa i vilket alternativ (se ovan) du är intresserad av att köpa, samt om du vill ha tillvalet eller ej. De första hushållen kommer att få dessa utskick före Midsommar 2018, resterande vid ett senare tillfälle.

Ingår det köp av filmer/serier?

Nej, det ingår inga film-/seriekanaler, men du kan givetvis köpa till vilka streamingtjänster som helst, precis som med vilket bredbandsabonnemang som helst. Du kan även köpa till andra TV-paket än det basutbud som inkluderas. Du kan se vilka möjligheter som finns på www.sappa.se

Ingår det Play TV?

Detta beror på vilka TV-paket du köper till. Svtplay ingår alltid om du betalar din TV-licens och kan nås via alla bredbandstjänster i Sverige. För andra tjänster, som t.ex. Viaplay, kräver detta ett separat abonnemang.

Kan jag få specialpaket med t.ex sportkanaler?

Absolut. Både C.MORE och VIASAT:s sportkanaler går att köpa till.

Kan jag behålla mitt gamla telefonabonnemang?

Det finns inget som tvingar dig att säga upp ditt vanliga telefonabonnemang, men har du Telia i dagsläget kan du inte byta detta abonnemang till ett fiberabonnemang, eftersom Telia inte finns som tjänsteleverantör hos vår kommunikationsoperatör Netatonce.

Kan jag behålla min Telia mailadress?

Det finns inget som tvingar dig från att säga upp din Telia mailadress, men du måste kontakta Telia för prisuppgift för vad det kostar att ha kvar den.